iOS foreldrekontroll

Annonse


Ny iOS-funksjon er latterlig enkel å lure

Tirsdag lanserte Apple iOS 13.3 og en av de viktigste nyhetene var «Communications Limits», eller «kommunikasjonsbegrensninger› på norsk. Dette lar foreldre begrense hvem barna kan snakke med eller sende meldinger til.

Det er i hvert fall slik funksjonen skal fungere i teorien.

Men takket være en feil i iClouds synkroniseringsfunksjon for kontakter er det fullt mulig å komme seg forbi disse begrensningene. Og det er ikke spesielt vanskelig heller.

Så enkelt kan det gjøres

Dermed kan barna, hvis de utnytter denne feilen, kommunisere med hvem som helst, til tross for begrensningene foreldrene har satt. Dette kan man gjøre på følgende måte:

Annonse


Hvis man har satt opp funksjonen slik at man ikke kan kommunisere med et nummer som ikke er lagret i kontaktlisten, er det mulig å komme seg forbi dette ved å trykke på «Legg til kontakt»-knappen på advarselen som dukker opp på skjermen når brukeren mottar tekstmeldingen. Når man har lagt til kontakten, og gitt den et navn, kan brukeren sende tekstmeldinger til kontakten uten problemer.

Se hvor latterlig enkelt det er:

Apple bekrefter feil

I tillegg er det mulig å komme seg forbi begrensningene ved å bruke Siri på Apple Watch. Hvis du ber Siri om å ringe eller sende SMS til hvilket som helst nummer, vil Siri gjøre nettopp dette, til tross for at foreldrene har bestemt at det ikke er tillatt.

Apple har overfor CNBC bekreftet at de jobber med å rette feilen. Når feilrettingen dukker opp vites ikke.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse