Laser hånd
Laseren kan brukes til å fjerne tatoveringer, men den kan også være farlig.

Annonse


Laserekspert: – Ikke kjøp denne. Å si at den er farlig er en kraftig underdrivelse

YouTube-personligeten Drake Anthony, best kjent som Styropyro, vet mer om lasere enn de fleste.

Men han var likevel ikke forberedt på hva laseren han kjøpte på eBay var i stand til å gjøre.

Se video nederst i saken.

Laseren kommer med en rekke ulike tupper som forandrer fargen på laseren, og når den er på sitt sterkeste estimerer Anthony at den leverer opptil 30 millioner watt. Maskinen er laget for å fjerne tatoveringer, fødselsmerker og øyenbryn.

Annonse


Hvis laseren pekes mot metall etterlates det store kratere:

Når den pekes mot hånden gjør det litt vondt ifølge Anthony, men det etterlates ingen synlige merker. Dette er fordi huden ikke absorberer nok av lyset:

Når man har en tatovering (eller en tusj-tatovering i dette tilfellet) blir situasjonen en annen:

Men ikke uten kostnad:

Det følger med et par beskyttelsesbriller i esken, men disse er ikke gode nok til å beskytte brukeren mot laseren, ifølge Anthony.

Ødelegger kameraet

Ikke overraskende kan en digital kamerasensor bli svidd på null komma niks hvis laseren pekes mot den. Men mer overraskende er kanskje at laseren er så sterk at sensoren blir ødelagt selv om den ikke pekes direkte mot kameraet.

Som du ser i klippet blir Anthonys Sony-kamera ødelagt når det filmer laseren. Dette vises ved at det dukker opp grønne prikker på opptaket.

– Jeg anbefaler ingen å kjøpe en slik maskin. Å si at den er farlig er en kraftig underdrivelse. Med mindre du har på deg avanserte beskyttelsesbriller vil du bli blind med denne laseren, sier Anthony.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse