Ring kamera hack
– Jeg var redd for rommet mitt i et par dager etterpå, sier jenta som opplevde marerittet.

Annonse


Hackere terroriserte 8-åring gjennom Ring-kamera

Under årets Black Friday valgte en familie fra Desoto County, Mississippi, å gå til anskaffelse av et Ring-kamera.

Kameraet ble plassert på et barnerom, men det tok bare fire dager før jenta som eide rommet, 8-årige Alyssa, fikk seg en skummel opplevelse: Noen hadde hacket kameraet. Plutselig kunne jenta høre en person med mannestemme på rommet sitt. Hun kunne ikke forstå hvor stemmen kom fra, og hun ble naturligvis skremt.

– Hei. Jeg er julenissen….jeg er bestevennen din, sier mannen.

Vil beskytte barna – det stikk motsatte skjedde

Det hele kunne like gjerne vært tatt ut fra en skrekkfilm, men dette var høyst reelt.

Annonse


Målet med å sette opp Ring-kameraet var ifølge moren, Ashley LeMay, å tilby et ekstra lag med beskyttelse overfor sine egne barn. LeMay likte spesielt godt at det var mulig å snakke til barna gjennom kameraet.

Men Alyssa fikk aldri føle på den ekstra tryggheten som kameraet skulle levere. Istedet opplevde hun et mareritt.

– Først trodde jeg det var søsteren min fordi jeg hørte musikk, sier Alyssa.

Men det var ikke søsteren. Det var en fremmed mann.

Hjemsøkt

Da foreldrene senere spilte av Ring-videoen fikk de seg et realt sjokk. En mann hadde fulgt med på Alyssa via Ring-kameraet, og i tillegg kommunisert med jenta.

Den mystiske stemmen hadde hjemsøkt åtteåringen med musikk og oppfordret til destruktiv oppførsel. Men så kom faren hennes inn på rommet og fikk slutt på terroriseringen.

– De kunne ha sett dem sove, bytte klær…..de kunne ha sett alle slags mulige ting. Helt ærlig så sier magefølelsen min at de som står bak enten er noen som kjenner oss eller noen som er bor i nærheten, sier moren.

Familien har nå fjernet kameraet og returnert det til Amazon-eide Ring.

Ring etterforsker hendelsen

LeMay innrømmer at hun ikke hadde satt opp tofaktorautentisering på Ring-kontoen.

Familien har nå tatt flere forholdsregler i etterkant av episoden, blant annet har de skjult Wi-Fi-nettverket sitt for andre.

Hun kan også fortelle at hun har vært i kontakt med Ring. Selskapet skal ha fortalt moren at trygghet og sikkerhet er deres øverste prioritet og at de nå etterforsker saken.

Ring har følgende å si:

«Kundetillit er viktig for oss og vi tar sikkerheten på enhetene på alvor. Mens vi fortsatt undersøker dette problemet og tar passende grep for å beskytte enhetene våre, kan vi bekrefte at denne hendelsen ikke er relatert til et innbrudd eller brudd på Ring-sikkerheten. På grunn av det faktum at kunder ofte bruker samme brukernavn og passord for deres ulike kontoer og abonnementer, kan personer med ondsinnede hensikter gjenbruke stjålne eller lekkede innloggingsdetaljer fra en tjeneste til en annen. Som en forholdsregel oppfordrer vi på det høyeste at alle Ring-brukere skrur på tofaktorautentisering på Ring-kontoene deres. I tillegg oppfordrer vil til å bruke «Delte brukere» istedet for innloggingsdetaljer, samt bruke sterke passord og ved jevne mellomrom bytte passord.

Kilde:
Gizmodo