facebook-google-australia

Annonse


Klar i talen mot Google og Facebook: – Gjør konkurransen rettferdig, ellers …

Australske myndigheter har denne uken gjort det klart at giganter som Facebook og Google må gå med på nye regler som er satt i verk for å hindre at de misbruker makten som kommer med de store markedsandelene de har.

Myndighetene kommer til å innføre strengere kontroll ved brudd på disse reglene fremover.

Ønsker at andre land følger den australske modellen

Retningslinjer som snart innføres skal sørge for at de store selskapene ikke skal kunne bruke makten sin på å svekke konkurransen fra andre, mindre aktører.

Statsminister Scott Morrison ytrer at han ønsker for Australia til å definere jurisdiksjonen på området slik at andre land kan følge modellen for hvordan man kan håndtere digitale plattformer, inkludert sosiale medier.

Annonse


Selskapene må gå med på de nye reglene innen november 2020 før sanksjonene innføres, og myndighetene er klare på at de ikke kommer til å nøle med å innføre disse dersom det finnes behov for det.

Ifølge Reuters har både Google og Facebook uttalt at de støtter større grad av konkurranse og at de kommer til å samarbeide med australske ACCC. Likevel har de to gigantene gjort det klart at de i prinsippet mener at reguleringene er strenge nok slik de er i dag.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse