Tesla Gigafactory 4
En Gigafactory som på bildet vil neste år bygges i Tyskland.

Annonse


Nye detaljer om Teslas første europeiske Gigafactory

Tesla har allerede produksjonsfabrikker i både USA og Kina. Tidligere i år ble det imidlertid kjent at selskapet har planer om å sette opp en fabrikk i Europa.

Fabrikken, som vil hete Gigafactory 4, skal plasseres i Berlin-området, nærmere bestemt Gruenheide i Brandenburg. Det er ikke uten grunn at fabrikken har ordet «giga» i seg – den vil nemlig være på størrelse med 420 fotballbaner.

500 000 Model Y i året

På Twitter skrev Elon Musk i høst at fabrikken skal produsere både batterier, drivverk og biler.

Bilproduksjonen på den tyske fabrikken skal starte med Model Y, og nå har den tyske avisa Bild funnet dokumentasjon som sier noe om hvor mange biler Tesla ser for seg å produsere i året. Tesla sikter seg inn på 500 000 Model Y-eksemplarer i året.

Annonse


Selskapet ønsker også å produsere 500 000 Model 3-eksemplarer i året. For få til dette er Tesla villige til å investere opptil 4 milliarder euro, omlag 40 milliarder kroner på fabrikken.

I drift fra 2021

Satsingen vil kunne skape opptil 10 000 jobber når fabrikken er ferdigprodusert, viser dokumentene. Hvis alt går etter planen kan byggingen av Gigafactory 4 settes i gang neste år, og være i drift mot slutten av 2021.

Kilde:
Electrek

Annonse