end-of-support

Annonse


Nå kommer de for å plage deg igjen – og dekker hele skjermen samtidig

Når Windows 7 den 14. januar 2020 offisielt mister støtte og ikke lenger får sikkerhetsoppdateringer blir du på mange måter overlatt til deg selv, og en haug med sikkert irriterende påminnelser om at du bør oppdatere.

Ekstra utsatt for virus

Ved den såkalte EoS-tiden (end of support) vil nemlig operativsystemet vise advarsler som dekker hele skjermen og som gir beskjed om at Windows-programvaren din er særlig utsatt og sårbar for virus, med en vennlig påminnelse om at du bør oppgradere til Windows 10.

Som standard vil altså ikke sikkerhetsoppdateringer rulle ut lenger, med mindre du punger ut for en utvidelse av disse i form av Extended Security Updates.

Varsler deg fra og med 15. januar

Måten Microsoft dytter ut påminnelsene som nå er utvidet til å dekke hele skjermen er ved installering av et program som heter EOSnotify.exe. En ny utgave av denne ble gitt ut med dagens Windows 7-oppdatering, KB4530734.

Annonse


Windows 7 End of Support Ad

Meldingen ser ut som i bildet over, og gjelder fra og med 15. januar 2020 på alle Windows 7-maskiner enten det er Service Pack 1 Starter, Home Basic, Home Premium eller Professional.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse