iphone11pro
Det ventes et helt nytt design i iPhone 12 Pro som lanseres september 2020, inkludert nytt hus og ramme med stål. Avbildet er iPhone 11 Pro.

Annonse


Apple-fans kan puste lettet ut: iPhone 12 Pro blir ikke så mye dyrere

Apple har en løsning på lur slik at de ikke trenger øke prisen noe særlig på neste års iPhone 12 5G-mobiler.

Kan bli 700 kroner dyrere å produsere

Årsaken er at selskapet kommer til å kutte kostnadene hos partnerne sine i Asia, blant annet ved muligens å droppe forhåndsbetalingen til selskapene som skal levere det nye metall-huset og rammen for 5G-modellene.

Dette er gode nyheter, spesielt for nordmenn, da en iPhone 12 Pro allerede starter på 11 990 kroner og det med kun 64GB lagringsplass. Samme pris i USA er rett over 9000 kroner, men det uten skatter og avgifter avhengig av stat.

Slik skal de kutte

Denne betalingen skjer altså på forhånd, rett før selskapene forsker på, designer og utvikler et nytt produkt eller en ny komponent. Ming-Chi Kuo tror at Apple skal flytte mer av dette til eget selskap.

Annonse


Dette høres ille ut for partnerne, men de kommer heldigvis til å få en mer jevn kontantstrøm fra Apple uansett, siden iPhone-selskapets plan er å lansere de rimeligste iPhone-mobilene på våren og de dyreste i september. Med andre ord er dette trolig en mer kompleks plan enn tidligere avslørt i forhold til to iPhone-pressekonferanser i året.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse