Magic Leap
Magic Leap har solgt bare 6 000 av dette hodesettet.

Annonse


Magic Leap trodde de skulle selge én million av dette hodesettet

AR-selskapet Magic Leap har solgt bare 6 000 eksemplarer av sitt One Creator Edition-hodesett i løpet av de første seks månedene etter lansering. Det melder The Information.

Kan ta flere år før oppfølgeren kommer

Tallet er milevis unna målet – selskapet hadde håpet på minst én million solgte eksemplarer i løpet av det første året. Det skal Magic Leap-sjef  Rony Abovitz har fortalt sine investorer. Senere ble tallet nedjustert til 100 000 eksemplarer, men resultatet er fortsatt langt unna målsettingen.

Hodesettet, som koster 2 300 dollar, 21 000 kroner, har rett og slett ikke slått an i markedet.

Nå kan det ta flere år før andre generasjons Magic Leap-hodesett blir lansert. Selskapet jobber angivelig med et 5G-hodesett som har et bredere synsfelt, samt mindre og lettere maskinvare.

Annonse


Titalls ansatte sparket

Salget skal ha vært så skuffende at selskapet har begynt å dele ut hodesettet gratis til ansatte i selskapet. Flere titalls ansatte skal også ha mistet jobben som følge av den skuffende responsen. I tillegg har Magic Leap måttet innføre en rekke kostnadsbesparende tiltak.

Fortsatt er selskapet langt unna å bli bærekraftig. Magic Leap skal ha brukt mellom 40 og 50 millioner dollar i måneden gjennom hele 2018.

Flere topper har forlatt skuta

Flere prominente direktører har også forlatt selskapet. Alphabet- og Google-sjef Sundar Pichai er blant de fremtredende skikkelsene som har forlatt Magic Leap-styret. Google investerte for øvrig 542 million dollar i Magic Leap i 2014.

Da Pichai i det stille trakk seg fra styret i 2018 ble han erstattet av Google Maps-visepresident Jennifer Fitzpatrick.

Magic Leap: – Unøyaktig og villedende

En talsperson for Magic Leap sier i en uttalelse at The Information-artikkelen er «fylt av unøyaktigheter og villedende uttalelser». Selskapet mener nettstedet har portrettert selskapets interne planer og strategi på en feilaktig måte.

Kilde:
The Information

Annonse


Annonse


Annonse