tesla-model-3-on-supercharger-v3-here-are-the-charging-specs

Annonse


Norge har mistet førsteplassen – nå er Nederland på Tesla-toppen i Europa

En rekke insentiver og fordeler for kjøp av Model 3 måtte til før nyåret for at Nederland tok ledelsen fra Norge i kampen om å være det største markedet for Tesla i Europa.

Forbipasseres i siste liten

Det kommer altså på tampen av et hektisk år med lansering av Model 3 tidligere på året og haugevis av leveringer som har bidratt svært positivt i Teslas virksomhet. Kjøretøyet har generelt sett gjort underverker for Tesla fra tiden da de kun solgte noen hundretalls biler når de kun hadde Model S og Model X.

Sterkt bidragsytende til at Nederland nå har forbipassert Norge er altså det enorme antallet leveringer sist måned, der de kun for november kan melde 4116 leverte Tesla-biler. Til sammenligning ble det levert 546 biler av samme type i Norge.

Totalt sett gir dette 18460 kjøretøy i Nederland kontra 17400 her til lands. Det endelige salget for 2019 i Nederland er dessuten ventet å bli enda høyere, der det er spådd rekordsalg i desember.

Annonse


Hvorvidt utviklingen og oppgaven i denne er bærekraftig gjenstår å se, men det er tvil knyttet til dette med begrunnelse i at den voldsomme utviklingen skyldtes en rekke fordeler som hadde frist nå på slutten av året.

Kilde:
Electreck
Tesla Motors Club

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse