Uber
Uber er allerede involvert i flere søksmål på bakgrunn av overgrep som har skjedd under turer med selskapets tjeneste.

Annonse


Ni ble drept og 3 000 utsatt for seksuelle overgrep under Uber-turer i fjor

For første gang i historien publiserer Uber en omfattende rapport som omhandler sikkerheten rundt selskapets tjeneste.

Rapporten har tatt for seg kjøreturer som foregikk i 2018 og deler av 2017.

Ifølge Uber har det blitt rapportert 5,981 seksuelle overgrep under denne perioden. Overgrepene skal ha skjedd under Uber-turer. I fjor ble det rapportert 3 045 seksuelle overgrep.

1.3 milliarder turer i fjor

Uber kan også avsløre at ni personer har blitt drept under bilturer med selskapet. I tillegg har 58 brukere dødd i som følge av Uber-involverte bilulykker.

Annonse


Selskapet sier brukerne gjennomførte 3.1 millioner turer hver dag i perioden mellom 2017 og 2018. I fjor ble det totalt gjennomført 1.3 milliarder turer. Uber forsøker gjentatte ganger i rapporten å kontekstualisere funnene ved å sammenligne dem med nasjonale statistikker. Uber påpeker at 99.9 prosent av turene skjer uten uønskede hendelser.

Uber: – Rystende

Selskapet er likevel misfornøyde med funnene.

– Tallene er rystende og vanskelig å fordøye. Det undersøkelsen viser er at Uber er en refleksjon av samfunnet det tjener, sier Ubers juridiske sjef, Tony West, til The New York Times.

På Twitter har Uber-sjef Dara Khosrowshani kommentert rapporten, som er på hele 84 sider.

– Jeg mistenker at mange vil bli overrasket over hvor sjelden disse hendelsene er. Andre vil forståelig nok tenke at de fortsatt er altfor vanlige. De har alle rett, skriver Khosrowshani.

Saksøkt av ofre

Uber er allerede involvert i flere søksmål på bakgrunn av seksuelle overgrep som skal ha skjedd via selskapets plattform. Ifølge Uber er over 40 000 sjåfører fjernet fra plattformen siden i fjor. Selskapet sier det nå har blitt innført bedre teknologi som skal sørge for å gjennomføre automatiske bakgrunnssjekker av sjåfører.

Kilde:
The Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse