Xbox Lockhart
Microsoft har fortsatt planer om å lansere «Lockhart».

Annonse


Microsoft har ikke gitt opp denne konsollen likevel

Under sommerens E3-messe snakket Microsoft om deres kommende konsoll, Xbox Scarlett, som lanseres før jul neste år, omtrent samtidig som PlayStation 5.

Hevdet rimeligere, disc-løs utgave var kansellert

Men før E3 ble sparket i gang hadde det i lang tid versert rykter om en billigere utgave av neste generasjons Xbox. Den gikk under kodenavnet «Lockhart». Det ga mening at Microsoft jobbet med en ekstra variant av konsollen – selskapet gjorde det samme med den nåværende generasjonen (Xbox One X og Xbox One S).

Men så, litt senere på sommeren, skrev flere medier at Microsoft hadde droppet Lockhart-konsollen. Greia var da at Microsoft visstnok hadde bestemt seg for å fokusere helt og holdent på «Anaconda»-konsollen, altså den kraftigste Scarlett-konsollen som kommer neste år.

Kilder hevdet at utviklere har opplevd utfordringer med å forholde seg til to forskjellige konsoller.

Annonse


Heldigital Scarlett-versjon kommer

Men konsollen ble kanskje aldri lagt på hylla. Ifølge fire personer som har kjennskap til selskapets planer, planlegger Microsoft å tilby en rimeligere, disc-løs versjon av Scarlett. Etter som konsollen er heldigital – du kan altså bare laste ned spill på den – vil prisen naturligvis være lavere enn for den originale Scarlett-utgaven. Prisen er foreløpig ikke kjent, og det er slett ikke sikkert Microsoft har bestemt seg enda.

Lockhart blir trolig en etterfølger av Xbox One S. En kilde Kotaku har snakket med hevder at Lockhart ligner på PlayStation 4 Pro når det kommer til «rå» grafikkytelse. Den skal altså ikke være like kraftig som Anaconda. Lockhart får angivelig en SSD-disk, noe både Anaconda og PS5 også får. Utviklere som er kjent med Lockhart-planene hevder at konsollen har en raskere prosessor enn noen av dagens konsoller.

Tett knyttet opp mot xCloud

Microsoft sikter seg inn på 1440p-oppløsning og 60 bilder i sekundet for Lockhart-konsollen. For Anaconda er målet 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet.

Kildene hevder også at Microsoft vil promotere sin strømmetjeneste, xCloud (les vår sniktitt!), med den diskløse Lockhart-konsollen. Det samme gjelder for Xbox Game Pass, som gir brukerne tilgang til et stort bibliotek bestående av både store spill, og mindre kjente spill.

Saken fortsetter under bildet.

Xbox Scarlett
Neste generasjons Xbox-konsoller lanseres før jul neste år.

Klager over mangel på utviklersett

Utviklere som jobber med spill for neste års konsoller er angivelig misfornøyde med kommunikasjonen mellom dem og Microsoft. Flere sier at de allerede har mottatt PS5-utviklersett (som vi tidligere har publisert bilder av), men det skal visstnok være vanskeligere å få tak i utviklerversjoner av Xbox-konsollen.

Microsoft ønsker ikke å kommentere de nye oplysningene.

– Vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, sier en talsperson for selskapet til Kotaku.

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse