Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iPhone 11 Pro samler stedshistorikk uansett om du vil eller ikke, normalt ifølge Apple

Kan være sikkerhetstrussel ifølge selskap.

Sikkerhetsjournalisten Brian Krebs har avdekket en mulig sikkerhetstrussel i iPhone 11 Pro der telefonen fra tid til annen velger å kontakte GPS-modulen for å innhente data om stedshistorikk, selv i tilfeller der brukeren har skrudd av muligheten for dette i innstillingene.

Finner ikke samme plage i iPhone 8

Trusselen kan ifølge Krebs være tilstede for andre iPhone 11-modeller også, og oppdagelsen er gjort på Apples nyeste iOS-programvare, 13.2.3 der altså GPS-data samles opp til en viss grad av enkelte applikasjoner og systemtjenester, likegyldig hvorvidt du har foretatt tiltak for å motvirke dette eller ei. Han har ikke klart å utføre det samme på iPhone 8 – her har brukerens preferanser overstyrt behovet for å innhente stedsdata.

Krebs knytter det opp til Apples retningslinjer der de skriver at enheten «periodevis sender geo-markerte lokasjonsdata tilhørende Wi-Fi-hotspots og antennetårn på anonymt vis og i kryptert form» med intensjon om å gjennomføre forbedringer på disse områdene.

Ser ikke noe galt i det

At det samles inn geodata på noen som helst form kommer også frem ved at det lille symbolet dukker opp for å indikere bruk av stedstjenester, selv om man har manuelt deaktivert dette i innstillingene.

Apple har gitt kommentarer på funnet der de forklarer at de ikke ser noen sikkerhetsimplikasjoner i at innhenting av stedsdata fungerer på denne måten. Ifølge en ingeniør i selskapet så er det meningen at ikonet for stedstjenester vises i statusbaren når funksjonen er aktivert, selv i de tilfellene for systemtjenester som ikke har en dedikert bryter i innstillingene.

Kilde:
Apple Insider

Stikkord: Apple