Russland iPhone
Russland har vedtatt omstridt lov.

Annonse


Er dette slutten for iPhone i Russland?

Presidenten i Russland, Vladimir Putin, signerte i dag en ny lov som krever at alle smarttelefoner og alle smart-TV-er blir solgt med russisk programvare forhåndsinstallert. Det skriver Reuters.

Kontroversiell lov

Tilhengere av loven hevder at den vil hjelpe russiske utviklere med å konkurrere mot utenlandske teknologiselskaper. Tilhengerne hevder samtidig at det er en fordel at kundene slipper å laste ned programvare etter å ha kjøpt enheten.

Motstanderne kritiserer loven både fordi den innskrenker kundenes valgmuligheter og potensielt utgjør en sikkerhetsrisiko.

Loven, som trer i kraft 1. juli neste år, har også blitt kritisert av elektronikkforhandlere i Russland, blant annet fordi de ikke ble konferert før loven ble vedtatt.

Annonse


Uaktuelt for Apple

Apple har tidligere truet med å frivillig trekke seg ut av det russiske markedet dersom det blir et krav om å inkludere russisk programvare i produkter.

Nå tyder mye på at Apple fort kan ende opp med å stoppe salget av iPhone og iPad.

«Et mandat om å inkludere tredjepartsapper i Apples økosystem ville vært det samme som å jailbreake. Det ville utgjort en sikkerhetstrussel og selskapet kan ikke tolerere en slik risiko», sier en Apple-kilde til nettstedet Kommersant.  

Russland mobilmarked domineres i dag av Apple, Samsung og Huawei. Det er altså flere giganter som nå står i fare for å bli bannlyst i Russland.

The Moscow Times skriver at regjeringen i Russland vil sette opp en liste over programvare som teknologiselskapene må forhåndsinstallere på produktene som selges i landet. Det gjelder ikke bare smarttelefoner, men også datamaskiner, nettbrett og smart-TV-er.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse