Amazon Braket
Amazon bruker blant annet D-Waves kvantedatamaskin for å tilby teknologien til sine kunder.

Annonse


Amazon kaster seg inn i kampen – skal tilby kvantedatamaskiner via skyen

Under årets re:Invent 2019-konferanse slapp Amazon bomben. Selskapet kunngjorde at de lanserer en skybasert kvantedatamaskin-plattform som fungerer på selskapets Amazon Web Services-servere (AWS).

Kvantemaskiner er den neste store milepælen for store teknologiselskaper. Både IBM og Google jobber med dette, og nå kaster altså Amazon seg inn i kampen.

Samarbeider med produsenter av kvantemaskiner

Å bygge en kvantedatamaskin koster svært mye penger, men Amazon har ingen planer om å bygge dette. Amazon ønsker å tilby kvantemaskin-baserte tjenester til kunder via internett.

AWS løsning heter Braket og er et resultat av et samarbeid med D-Wave, IonQ og Rigetti. Amazons tjeneste bruker nemlig disse selskapenes kvantedatamaskiner for å gjøre maskinkraften tilgjengelig via internett.

Annonse


Amazon: – Et viktig steg for å akselerere utviklingen

Dermed kan utviklere og forskere leke seg med qubits og teste kvantealgoritmer i et simulert miljø. Brukerne kan enten bygge egne algoritmer eller bygge videre på allerede eksisterende algoritmer.

– Vi tror at å åpne opp tilgangen til nåværende kvantedatamaskiner er et viktig steg for å akselerere utviklingen av nyttige applikasjoner. Derfor valgte vi – da vi designet Amazon Braket – å samarbeide med tilbydere som D-Wave, som har bygget lovende teknologier som er interessante for kundene våre, sier sjef for kvanteteknologi i Amazon Web Services, Simone Severini, til Gizmodo.

Saken fortsetter under bildet.

Amazon Web Services
Amazon skal bruke kvantedatamaskiner fra tredjeparter for å tilby ressursene til sine kunder via selskapets skyplattform.

Konkurransen tilspisser seg

Amazon er for øvrig ikke det eneste selskapet som satser på skybasert kvanteteknologi. I november lanserte Microsoft noe lignende med sin Azure Quantum-tjeneste. IBM har på sin side Q Experience.

Men det er absolutt rom for flere aktører på dette teknologiområdet, som foreløpig befinner seg i sin spede begynnelse.

– Sammen kan vi gjøre det enklere for forskere å innovere, med et delt mål om å realisere det langsiktige potensialet for kvantemaskiner.

Kilde:
Gizmodo
Amazon

Annonse