Tesla Autopilot kjegle
I november fikk Tesla evnen til å gjenkjenne og styre unna kjegler i veien.

Annonse


Her velger Tesla-sjåføren å stole 100 prosent på den nye Autopilot-funksjonen

Teslas Autopilot skal etter hvert tilby fullstendig selvkjørende egenskaper, men vi er ikke der riktig ennå. Det er mange potensielle trusler Autopilot-systemet må gjenkjenne og oppdage tidsnok. Det holder ikke å kun oppdage andre biler.

Nå oppdager den kjegler

Veiarbeid er én utfordring. Teslas Autopilot har hittil ikke klart å gjenkjenne kjegler som står i veien, noe som potensielt kan utgjøre en risiko dersom sjåføren stoler i overkant mye på de foreløpig begrensede evnene til Autopilot-funksjonen.

Men i november lanserte Tesla en ny oppdatering som brakte ny funksjonalitet til Autopilot-systemet. Nå kan Autopilot gjenkjenne kjegler og unngå dem automatisk.

Skulle ikke gripe inn

Noen brukere av denne funksjonen har rapportert at Autopilot ikke alltid greier å gjenkjenne kjeglene. Som alltid bør du derfor holde oppmerksomheten din – inkludert øynene – rettet mot veien.

Annonse


Mannen bak YouTube-kanalen «Dirty Tesla», valgte imidlertid å stole 100 prosent på den nye funksjonen under en kjøretur i november. Han hadde bestemt seg for å overlate kontrollen fullstendig til bilens Autopilot, noe som også innebar å ikke gripe inn da det plutselig var kjegler i veibanen.

Sjåføren setter sin lit til at bilen selv skal styre unna de mange kjeglene på motorveien mens han kjører i 125 km/t.

Ikke tidenes største margin

Og som du kan se i videoen, gjør Tesla-en nettopp det. Men legg merke til hvor nære bilen er kjeglene. Vi snakker her om en klarering på kanskje 10-20 cm fra bilen til kjeglene. Likevel hevder sjåføren at det ikke var så altfor ukomfortabelt å observere, til tross for at reaksjonen hans i videoen avslører en viss nervøsitet.

Saken fortsetter under bildet.

Tesla Autopilot kjegle
Det er ikke akkurat med sinnsykt god margin at Tesla-en styrer unna kjeglene. Men det var likevel nok.

– Herregud, det var sinnsykt, utbryter sjåføren idet Autopilot gjør unnamanøveren.

Bilen styrer så vidt unna kjeglene og svinger seg raskt inn i filen den forlot.

Kilde:
Teslarati

Annonse


Annonse


Annonse