PS5 utviklerversjon

Annonse


Nye PS5-bilder lekket

PlayStation 5 (PS5) lanseres før jul neste år – det har Sony selv bekreftet.

Det er knyttet spenning til konsollens utseende. Foreløpig har vi kun sett bilder av utviklerversjonen av PS5. Bildene viser at konsollen trolig vil se veldig annerledes ut enn dagens PS4.

Sony har visstnok valgt å gå for et V-aktig design. Dette skal selskapet ha gjort blant annet for å optimalisere luft-gjennomstrømming og forhindre overoppheting av konsollen.

Ingen radikal design-endring på kontrolleren?

Nå har det blitt publisert et nytt bilde som viser to utviklerversjoner av PS5 (Fun fact: konsollene under bordet er utviklerversjonen av PS4, ifølge Reddit-brukeren Slipguard).

Annonse


Det endelige utseende på PS5 blir nok annerledes enn utvikerversjonen, men at Sony beholder V-designet er nok ikke utenkelig.

Haptiske tilbakemeldinger

Sony har kunngjort flere endringer for PS5-kontrolleren. «Rumble»-teknologien som har blitt brukt i DualShock 4 skal nå erstattes med haptiske tilbakemeldinger.

«Med haptiske tilbakemeldinger føler du flere typer tilbakemeldinger, så når du krasjer inn i veggen med en racerbil føles det annerledes ut enn å gjøre en takling på fotballbanen», skriver selskapet.

«Du kan til og med få en følelse av variasjonen på teksturer når løper gjennom gress eller gjennom gjørme», hever Sony.

Ny L2/R2-funksjonalitet

PS5-kontrollerne introduserer også noe Sony kaller «adaptive triggers». Dette er funksjonalitet som bygges inn og implementeres i L2/R2-knappene.

«Utviklere kan programmere motstanden på knappene så du kan føle den taktile følelsen av å trekke en bue og pil, eller aksellerere en offroad-bil gjennom steinete terreng. I kombinasjon med haptikken kan dette produsere en kraftigere opplevelse som på en bedre måte simulerer ulik action».

Kilde:
The Drunk Cat (Twitter)