Xbox Phil Spencer
Xbox-sjef Phil Spencer har ikke valgt ut VR som et satsingsområde for Xbox.

Annonse


Xbox-sjefen har spilt nye Half-Life – kaller det «fantastisk»

Tidligere denne uken uttalte Xbox-sjef Phil Spencer, i et intervju med Stevivor, at «ingen ber om å få VR»-funksjonalitet til Xbox.

Senere skrev Spencer på Twitter at han hadde fått muligheten til å spille det kommende Half-Life: Alyx-spillet. Han omtaler spillet som «fantastisk».

Spencer: – Ikke vårt fokus

Men til tross for at han lot seg imponere av spillet, har han ikke latt seg overbevise nok. Du kan se langt etter VR-innhold på neste generasjons Xbox-konsoll, «Scarlett», som kommer neste år. «Det er bare ikke vårt fokus», skriver Spencer på Twitter.

Saken fortsetter under bildet.

Annonse


Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx er et helt nytt og stort VR-spill.

Sony med stikk mot Microsoft

Utsagnene har blitt møtt med kritikk fra flere deler av VR-miljøet. Sonys Shuhei Yoshida er blant dem som spiller spørsmål ved Xboxs tilsynelatende «ingen har bedt om det, derfor vil vi ikke tilby det»-tankegang.

Han skriver på Twitter at Sony «ofte jobber hardt for å lage ting som ingen kunder ber om».

Les også: Xbox-sjefen lar seg ikke skremme av Stadia. – Det var ingen overraskelser

Nå skal det sies at Sony har gode grunner til å forsvare sin satsing på VR. Selskapet lanserte sitt PlayStation VR-hodesett for tre år siden, og hodesettet vil også være kompatibelt med PlayStation 5, har Sony lovt.

Ingen VR-planer i sikte

Xbox har hatt et mye mindre konsekvent forhold til VR de siste årene. Da Xbox One X ble annonsert skrøt Microsoft av at konsollen var kraftig nok til å de beste hodesettene for PC. Men da Xbox One X faktisk ble lansert, var det uten noen form for VR-støtte.

Senere bekreftet Microsoft at de hadde droppet planene sine om å tilby VR gjennom sine konsoller.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse