AMD Ryzen
AMD ypper seg mot Nvidia og Intel.

Annonse


Ny undersøkelse: 60 prosent av europeere foretrekker AMD

AMD har i det siste seilt opp som en seriøs Intel-utfordrer i prosessorkampen, og en ny undersøkelse utført av European Hardware Association (EHA), illustrerer dette godt.

– AMD har eliminert ytelsesgapet

10 000 deltakere har blitt spurt om hvilken prosessorprodusent de planlegger å gå for neste gang de skal kjøpe seg en skrivebordsprosessor.

Undersøkelsene viser at 60 prosent ville gått for AMD.

– De tre siste årene har AMD skaffet seg mye momentum i entusiast-segmentet. Med Ryzen-serien har AMD eliminert de siste ytelsesgapene samtidig som de tilbyr et flott forhold mellom pris og ytelse, sier EHA-styreformann Koen Crijns.

Annonse


Saken fortsetter under bildet.

AMD
AMD øker.

Peker på tredjegenerasjons Ryzen

Interessen for AMD har vært økende i Europa. En lignende undersøkelse fra 2018 viste at 40 prosent av de spurte foretrakk AMD. Det tallet økte til 50 prosent i mai i år.

– Økningen fra 50 til 60 prosent i løpet av de siste månedene kan forklares med lanseringen av AMDs tredjegenerasjons Ryzen skrivebordsprosessorer, sier Crijns.

Nvidia nummer én, men AMD øker

Populariteten er ikke bare økende for skrivebordsprosessorene. Det blir stadig mer populært å kjøpe AMD-grafikkort, men Nvidia er fortsatt kongen på haugen i det segmentet. 72.8 prosent av deltakerne i undersøkelsen svarer at de kommer til å gå for et Nvidia. AMD har på sin side økt fra 19 til 23 prosent siden forrige undersøkelse fra mai.

Kilde:
European Hardware Association

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse