KU VR

Annonse


Ja, dette er nøyaktig det du tror…

Virtuell virkelighet har i mange år blitt omtalt som «det neste store» innenfor teknologiverdenen. Vi har ikke nådd det fulle potensialet enda, men hodesett som Oculus Quest er definitivt med på å skape større VR-optimisme.

Samtidig i Russland

Men er det bare mennesker som kan dra nytte av VR-opplevelser? Ikke nødvendigvis. I Russland eksperimenterer nå bønder med VR for kuer. Det høres ut som en dårlig 1. april-spøk, men det er det altså ikke.

Bak de nye forsøkene står ingen ringere enn Landbruks- og matdepartementet i Russland.

Det bøndene har gjort er å feste VR-hodesett til kuene, i et forsøk på å roe dem ned. Dette skal angivelig få dem til å produsere mer melk, og melk av høyere kvalitet.

Annonse


Stressede kuer produserer mindre melk og har dårligere appetitt enn avslappede kuer. Bønder verden over forsøker å finne metoder for å roe ned dyrene. Blant annet har det blitt eksperimentert med klassisk musikk for å oppnå dette.

Saken fortsetter under bildet.

Ku VR
Russland hevder at VR-forsøkene har gitt positive resultater.

Spesiallagd VR-opplevelse

I Russland er håpet at VR reduserer stress hos dyrene. Ifølge departementet er VR-hodesettene spesielt designet for å tilby et optimalt miljø for kuene. Når kuene har VR-hodesettet på, vil den angivelig kunne få følelsen av å være på en sommereng.

– Virtuell virkelighet-arkitekter skapte en unik sommereng-simulasjon basert på en rekke studier som viser at kuer er flinkere til å oppfatte nyanser av rødt enn grønne og blå toner i farge-spektrumet, heter det i departementets uttalelse.

Skal testes videre

Departementet hevder at foreløpige resultater av eksperimentene beviser at kuene blir mindre stresset og at flokkens humør forbedes.

– Påvirkningen som VR-briller har på melkeproduksjon vil bli demonstrert av videre omfattende studier, sier departementet.

Eksperimentet er en del av et større arbeid med å modernisere melkeproduksjonen i Russland.

– Teknologiforbedringer bør påvirke industrien som en helhet, heter det videre i uttalelsen.

Kilde:
Telegraph

Annonse


Annonse


Annonse