iPhone skjerm
iPhone får en ny type OLED-skjerm neste år.

Annonse


Alle nye iPhone-modeller får OLED-panel neste år, men to av dem skiller seg ut

Apple planlegger å lansere en 5.4-tommer og en 6.7-tommers iPhone med tynnere OLED-panel neste år. Det melder det koreanske nettstedet ETNews, som siterer kilder innad i leverandørkjeden.

Billigere å produsere

Både iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max (eller hva de nå enn kommer til å hete) skal visstnok ta i bruk en Samsung-teknologi kalt Y-OCTA.

Denne teknologien gjør det mulig å eliminere ett av de berøringsfølsomme lagene i panelet. Det fører både til at produksjonen blir billigere og at skjermen blir tynnere. Om selve enheten blir tynnere som følge av dette, gjenstår å se.

Samsung skal angivelig levere Y-OCTA-skjermen til både 5.4″- og 6.7″-modellene. Den rimeligere 6.1″-modellen vil imidlertid fortsatt bruke den tradisjonelle film-baserte skjermen som leveres av Samsung og LG.

Annonse


Ligger an til å bli en stor oppgradering

Det forventes at neste års iPhone-modeller blir en større oppgradering enn årets iPhone 11-serie. iPhone 12 får (trolig) blant annet et mer iPhone 4-aktig design takket være en ny metallramme.

I tillegg får telefonene 3D-følende sensorer på baksiden, 5G-støtte og opptil 6 GB RAM. I tillegg er det en mulighet for at telefonene kommer med både Face ID og en fingersensor under skjermen. Denne fingersensoren skal angivelig la deg låse opp telefonen ved å plassere fingeren hvor som helst på skjermen.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse