Uber
London sier nei til Uber.

Annonse


NÅ: Vil kaste ut Uber fra London

Transportmyndighetene i London, Transport for London (TfL), har avslått Ubers søknad om fornyet lisens. Det betyr i teorien at Uber ikke lenger får operere i byen.

Opprinnelig mistet Uber lisensen i 2017, men Uber anket avgjørelsen, noe som førte til at TfL midlertidig forlenget lisensen. Kravet var at Uber skulle øke sikkerheten til kundene.

Har ikke tillit til Uber

I september i år utgikk den midlertidige lisensen, og nå gjør TfL det klart at lisensen ikke vil bli fornyet.

TfL sier at de har identifisert et «mønster av feil» gjort av Uber. TfL mener flere av disse feilene har gått på bekostning av passasjerenes sikkerhet.

Annonse


«Till tross for å ha tatt tak i noen av utfordringene, har ikke TfL tillit til at lignende utfordringer ikke vil oppstå i fremtiden. Det har ledet oss til å konkludere med at selskapet ikke er «fit and proper» på nåværende tidspunkt», sier en talsperson for TfL i en uttalelse.

14 000 turer med falske sjåfører

Et av problemene handler om at en endring av Uber-systemet som førte til at «uautoriserte sjåfører kan laste opp deres bilde til andre sjåfør-kontoer».

Endringen skal ha ført til at sjåfører kunne plukke opp passasjer med en annen sjåførs konto. Dette skal ha skjedd under minst 14 000 turer, opplyser TfL.

«Dette betyr at alle turene var uforsikret og at noen passasjerturer skjedde med sjåfører som ikke hadde lisenser. Noen av dem hadde tidligere blitt fratatt lisensen sin», sier TfL.

Får operere i ankeperioden

Londons borgermester, Sadiq Khan, støtter den ferske avgjørelsen om å ikke fornye lisensen.

– Jeg vet at denne avgjørelsen kan være upopulær blant Uber-brukere, men deres sikkerhet er øverste prioritet. Reguleringer finnes for å holde London-innbyggerne trygge. Å følge TfLs strenge standarder er essensielt dersom private operatører ønsker å operere i London», skriver Khan på Twitter.

Uber har nå 21 dager på seg til å anke avgjørelsen. I mellomtiden får Uber fortsette driften i millionbyen.

– Hvis de anker kan Uber fortsette å operere. Vi vil holde selskapet under tett oppsyn for å forsikre at ledelsen har robuste mekanismer på plass, og at sikkerheten ikke risikeres etter endringer i appen», sier TfL-talspersonen.

– Vi setter standarden for sikkerhet

Uber kommer naturligvis til å anke avgjørelsen.

– TfL sin avgjørelse om å ikke fornye Uber-lisensen i London er ekstraordinær og helt feil. Vi har fundamentalt endret forretningene våre i løpet av de siste to årene og vi setter standarden for sikkerhet. TfL mente vi var en «fit and proper» aktør for bare to måneder siden og vi fortsetter å sprenge grenser, sier Ubers regionsjef for nordlige og østlige Europa, Jamie Heywood.

Dersom Ubers anke ikke tas til etterfølgelse, risikerer 45. 000 mennesker å miste jobben i London.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse