toyotamirai
2021 Toyota Mirai Sedan Concept som kjører på hydrogen. Selskapets stilling til el-biler er i beste fall defensivt.

Annonse


Toyota: – Ingen vil ha el-biler

Toyota nærmest sjokkerte bil-journalistene under LA Auto Show forrige uke.

Har fremdeles ikke trua på el-biler

Electrek kan nå nemlig avsløre at bilprodusenten forklarte en rekke journalister bak lukkede dører at ingen ønsker å handle el-biler, samtidig som de skrøt av egen Hybrid-teknologi og hydrogen-satstingen de er mer eller mindre alene om.

Nyheten sprekker samtidig som Tesla kan avsløre at over 200 000 har forhåndsbestilt Cybertruck, en svært spesiell pick-up, siden avsløringen forrige uke – da skulle man samtidig tro at Toyota skulle kunne klare å selge noen millioner hel-elektriske Prius og RAV.

VW dog, har trua:

–  USA er ikke som Norge

Uttalelsene kom fra Jack Hollis, VC for Toyota i USA som påpekte at selskapet “kontinuerlig jobber med EV-biler”, men at det i skrivende stund ikke er “noen etterspørsel” men at det trolig lanseres “en eller annen gang”. Dette skjer samtidig som selskapet kjemper mot Californias forsøk på å kutte i forurensning med nye lovverk.

Annonse


Sjefen tror heller ikke at konkurrentene tjener penger på el-biler og at han frykter Toyota kommer til å kjempe for å vinne kunder i et marked på 2 prosent og refererer til og med til Norge:

“Det er et element av etterspørsel basert på mandater. Se på Norge. Jeg tror ikke USAs frie økonomi noen gang kommer til å bli slik. Jeg tror den amerikanske frie økonomien alltid vil fortsette å være veldig forbrukerdrevet.”

Kilde:
Electrec

Annonse