twitter-totrinnsverifisering

Twitter endrer betingelsene, nå trenger du ikke mobilnummer for tofaktorautentisering

Sikkerhetsinnstillingene på Twitter har fått seg en liten endring som kan vise seg å utgjøre en stor forskjell: fra og med nå trenger du ikke å oppgi telefonnummer for å aktivere tofaktorautentisering.

To alternativer

Det å spørre etter telefonnummer fra brukeren blir i større grad unødvendig nå som det introduseres nye autentiseringsapplikasjoner og sikkerhetsnøkler.

For spesielt Twitter-brukere anses det som en stor fordel at man kan slippe å oppgi telefonnummeret sitt av mange årsaker, deriblant for å unngå potensielle angrep som følge av såkalt “SIM-swapping”. Du husker kanskje for noen måneder tilbake, da selveste Twitter-sjefen Jack Dorsey fikk sin egen konto hacket.

I innstillingene går du til “Konto” og deretter “Sikkerhet” under Innlogging og sikkerhet for å aktivere totrinnsverifisering, nå med mulighet for verifisering gjennom en autentiseringsapp eller sikkerhetsnøkkel.

Om du tidligere har gitt Twitter nummeret ditt og ikke føler på det samme behovet lenger så kan du slette det i kontoinnstillingene.

Kilde:
The Verge