Amazon spillstrømming
Amazon vil ikke la konkurrentene stikke av med hele kaka.

Annonse


Google Stadia får en ny utfordrer, og det er ikke hvem som helst

Denne uken ble Google Stadia lansert for offentligheten, med varierende grad av suksess.

Men Google må snart finne seg i å bli utfordret av et annet stort teknologiselskap.

Amazon jobber med sin egen skybaserte spilltjeneste, noe som gir mening all den tid selskapet har en av verdens mest komplekse sky-infrastrukturer til disposisjon.

Skal avsløres i 2020

Ryktene om en slik tjeneste fra Amazon dukket først opp i januar i år, etter at The Information publiserte en artikkel om utviklingen. I artikkelen ble det hevdet at Amazon har orientert spillutgivere over hele verden om prosjektet.

Annonse


Les også: Hvem hadde trodd det? Walmart kan være i ferd med utvikle strømmetjeneste for spill

Senere har det vært stille rundt den kommende tjenesten. Men nå melder CNET at vi kan forvente oss mer informasjon om denne tjenesten neste år. Det er to personer med kjennskap til planene som sier at 2020 er året for en avduking av tjenesten.

Nylig ble det også kjent at Amazon for tiden ansetter personer fra konkurrerende spillselskaper, blant annet Xbox-teamet. En ny jobbutlysning fjerner også all tvil – selskapet søker nemlig etter en Principal Produkt Leader for sitt «nye Amazon Web Services gaming initiative».

Saken fortsetter under bildet.

Ringenes Herre MMO
Amazon sikret seg rettighetene for en Ringenes Herre-TV-siere i 2017. Nå er det klart at også et spill sentrert rundt Tolkien-universet er på vei.

Satser på spill

Som sagt gir det mening at Amazon følger i Googles og andre teknologiselskapers fotspor når det kommer til spill. Er det noe Amazon kan, så er det skytjenester. Selskapet har også flere egne spill under utvikling, blant annet et Ringenes Herre-MMO og The New World. Kanskje blir disse titlene eksklusive for Amazons tjeneste?

Der Google på sikt skal knytte Stadia opp mot YouTube, skal Amazon gjøre det samme, bare med Twitch.

Det neste «store» innen gaming?

Uansett blir det spennende å følge med i 2020. Amazon og Google er ikke de eneste selskapene som jobber med skybasert spilling,

Mange husker sikkert Gaikaj og OnLive – disse to selskapene var på mange måter med på å sparke i gang hele ideen om skyspilling. Men tjenestene ble ingen ubetinget suksess, og Sony valgte til slutt å kjøpe opp selskapene for å dytte fart i utviklingen av sin PlayStation Now-tjeneste. Nvidia jobber også med noe tilsvarende kalt GeForce Now. Ikke minst må vi nevne xCloud, som vi fikk en sniktitt på i forrige uke.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse