Starship eksplosjon
En prototyp av Starship ble i går ødelagt.

Annonse


Her går det galt for Starship-raketten

I går skulle SpaceX teste en prototyp av sin Starship-rakett, du vet – raketten som etter hvert skal kunne frakte mennesker til Mars og tilbake.

Men det gikk nok ikke helt slik SpaceX-sjef Elon Musk hadde håpet på. Det oppstod en eksplosjon. Flere Starship-deler ble sendt opp i lufta på oppskytningsstedet, som var i Boca Chica, Texas.

– Ikke helt overraskende

Hendelsen oppstod da SpaceX skulle gjennomføre trykk-tester.

– Hensikten med dagens test var å øke trykket til det maksimale, så utfallet kom ikke fullstendig som en overraskelse. Det var ble ingen personskader, ei heller er dette et alvorlig tilbakesteg, sier en talsperson for SpaceX i en uttalelse gitt til pressen.

Annonse


Du kan se en video av hendelsen her:

Test-raketten er en mindre utgave av Starship og ble bygd for å teste designet. I september hevdet Elon Musk at test-raketten kan foreta testflyvninger i lave høyder i løpet av de neste månedene. Han hevdet samtidig at Starship skal kunne nå lav jordbane innen seks måneder.

Prototyp skrotes – går over til nytt design

Spøker det for denne tidslinjen nå? SpaceX ser altså ut til å avdramatisere hendelsen i sin uttalelse, men det er nok ikke utenkelig at selskapet må utsette noen av sine planlagte tester.

Elon Musk bekrefter på Twitter at fremtidige tester vil bli gjort med en annen Starship-prototyp som har et annerledes design. Denne raketten er foreløpig ikke konstruert.

Kilde:
Teslarati

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse