Microsoft Azure Norge
Azure er nå tilgjengelig i Norge.

Annonse


Nå har Azure kommet til Norge – det skal disse norske selskapene utnytte

Microsoft annonserer i dag at Microsoft Azure er tilgjengelig fra selskapets nye skybaserte datasentre i Norge.

– Dette markerer en stor milepæl ettersom vi blir den første globale skytilbyderen som tilbyr enterprise-tjenester i landet, skriver Microsoft i en pressemelding.

Azure er tilgjengelig via datasentre som ligger i Oslo og Stavanger.

Microsoft opplyser at DNB, Equinor, Lånekassen og Posten er blant kundene som nå skal utnytte kraften fra Azure-skyen.

Annonse


– Dette nye tilbudet tilbyr skalerbar, høyst tilgjengelig og pålitelig skytjenester til norske selskaper og organisasjoner, skriver Microsoft.

Microsoft-sjefen besøkte Norge

Microsoft-president Brad Smith var nylig på besøk i Norge for å feire lanseringen.

– Våre kunder har satt sin lit til at vi beskytter, opererer og utvikler vår plattform på en måte som holder deres data privat og trygg. Dette er et enormt ansvar som vi må gjøre oss fortjent til hver eneste dag, sier Brad Smith.

Dette sier DNB om lanseringen:

– Muligheten til dataoppbevaring var en avgjørende faktor for at vi valgte Microsofts datasenterregioner. Nå ser vi frem til å bruke skyen for å modernisere og oppnå effektivitet og smidighet for å forsikre at vi gir den beste opplevelsen for kundene våre, sier Alf Otterstad, IT-sjef i DNB, i en pressemelding.

– Gir oss flere muligheter til å innovere

Lånekassen mener teknologien vil gi bedre tjenester for studenter.

– Det har vært en prioritet for Lånekassen å fokusere på hvordan vi kan utnytte ny teknologi for å levere en enda bedre tjeneste for våre studenter. Når vi nå flytter vår kjernevirksomhet til skyen, vil det gi oss flere muligheter til å innovere. Vi har allerede hatt stor suksess med maskinlæring, og vi ser nå frem til å optimalisere virksomheten vår ytterligere, sier sjef i Lånekassen, Nina Schanke.

Posten håper Azure kan skyte fart på utviklingen

Posten har valgt å bruke Azure-plattformen for å møte utfordringene i en bransje som stadig beveger seg i en mer digital retning.

– Postens visjon er å gjøre hverdagen enklere og verden mindre. Med åpningen av nye norske datasenterregioner håper vi å akselerere visjonen vår ytterligere, sier Posten-sjef Arne Erik Berntzen.

De nye skyregionene i Norge kobles sammen med Microsofts 54 regioner via selskapets globale nettverk. Skyregionene skal utvides videre i 2020 med Office 365, Dynamics 365 og Power Platform, opplyser Microsoft.

Kilde:
Microsoft

Annonse