TikTok
Det forventes at musikkstrømmetjenesten fra ByteDance har hentet inspirasjon fra TikTok.

Annonse


TikTok-skaperne lanserer strømmetjeneste i desember

TikTok-eieren ByteDance planlegger å lansere en ny strømmetjeneste for musikk.

Selskapet har vært i samtaler med store plateselskaper, blant annet Universal Music, Sony Music og Warner Music. Målet med samtalene har vært å lande globale lisensavtaler, skriver The Financial Times.

Disse landene først

Selskapet kan lansere den nye strømmetjenesten så tidlig som i desember. India, Indonesia og Brazil skal være de første landene som får tilgang, skriver avisen. En bredere utrulling forventes etter hvert.

I tillegg til millioner av sanger, skal tjenesten inkludere et bibliotek bestående av korte, søkbare videoklipp som kan synkroniseres til låter. Strømmetjenesten vil også være tett knyttet til sosiale funksjoner.

Annonse


Billigere enn konkurrentene

Verken navn eller pris er foreløpig kjent, men Reuters skriver at det forventes at musikktjenesten vil koste mindre enn 10 dollar i måneden, altså under 90 kroner. I så fall blir tjenesten billigere enn Spotify og Apple Music.

Dette er ikke første gang vi hører at selskapet bak den populære appen TikTok skal lansere en ny strømmekonkurrent. I mai skrev vi at tjenesten skal lanseres i land der Spotify og Apple Music ikke har skaffet seg fotfeste enda:

Kilde:
Reuters

Annonse