Annonse


– Over hundre sårbarheter kommer forhåndsinstallert på Android-telefoner

Mobilprodusenter som er på Android-siden av ting produserer sjelden mobiler med ren og utilvirket Android-programvare. Resultatet av at produsenter pakker inn egne varianter av diverse elementer i programvaren er at smarttelefonene kan ende opp med sårbarheter, feil og hull som preger telefonen allerede før den er tatt ut av boksen hos kunden.

– Ikke farlig

Wired gjengir nemlig en Kryptowire-rapport på at det er funnet 146 hull på tvers av 29 Android-telefonprodusenter. Nesten samtlige av disse opererer i Asia, men i listen inngår navn som Samsung og Asus.

Hullene er svært varierende i omfang og alvorlighet, og i enkelte tilfeller er det slik at produsentene nekter for at det er prat om sikkerhetshull eller sårbarheter, og at de ikke utgjør noen trussel.

Samsung har ikke funnet noe kritikkverdig

Kryptowire-sjef Angelos Stavrou påpeker også at det i mange tilfeller er prat om sårbarheter som brukeren ikke kan gjøre mye med for å beskytte seg mot – altså er de funnet på systemnivå, noe som anses som mer alvorlig enn dersom du selv laster ned et program som viser seg å inneholde skadevare.

Annonse


I en uttalelse forteller Samsung at de etter oppdagelsene til Kryptowire har undersøkt de områdene det gjelder, uten å finne tilfeller der det ikke var nødvendig beskyttelse.

Kilde:
Wired

Annonse