nuvia
Nuvia håper å revolusjonere servere med CPU-tankegang hentet fra iPhone.

Annonse


Var tidligere stjerner hos Apple, nå utfordrer de Intel og AMD

Nuvia er navnet på det nye CPU-selskapet til tre tidligere Apple-sjefer.

Navnet på den første CPU-en tiltenkt servere er Phoenix.

Tre tungvektere skal designe CPU-er for serverparker

Gerard Williams III, Manu Gulati og John Bruno startet selskapet tidlig i år og har nå klart å hente 53 millioner dollar i investeringskapital fra Dell Technologies Capital og en rekke andre Silicon Valley-selskap.

Dette vil gjøre det mulig for Nuvia å skalere opp til rundt 100 medarbeidere før 2020 fra sine nåværende 60 medarbeidere.

Annonse


Williams er kanskje den mest interessante av de tre hva angår Apple (han jobbet for dem i mer enn ni år), da han var selve hoved-arkitekten av alle Apples A-brikker og de andre SoC-ene selskapet har designet de siste årene, inkludert S-serien til Apple Watch.

De tidligere topp-sjefene leder nå sitt eget selskap der målet er å effektivisere CPU-er brukt i store serverparker. Bilde: Nuvia Inc.

Håper å spare strøm og øke sikkerheten

Gulati jobbet hos Apple i åtte år og var ansvarlig for A-brikkene i iPhone, mens Bruno jobbet hos Cupertino-selskapet i fem år som en del av selskapets plattform arkitekt-gruppe. Både Gulati og Bruno har også tidligere jobbet for Google før de ble med i Nuvia.

Nuvias mål, forklart av Williams, er å bruke triksene de kjenner fra utvikling av kraftige brikkesett som til iPhone, og forvandle tankegangen for å fungere på store servere som krever masse strøm. Målet er altså å gjøre de mer energieffektive og sikrere.

Kilde:
Reuters

Annonse