Chrome
Mange Chrome-brukere i bedrifter har hatt problemer med nettleseren denne uken.

Annonse


Dette Chrome-eksperimentet førte til full forvirring

Denne uken opplevde tusenvis av Chrome-brukere at nettleseren plutselig sluttet å fungere.

Brukerne ble møtt av en hvit skjerm, og det var ingenting brukerne kunne gjøre. Feilen oppstod ikke hos vanlige forbrukere, men rammet bedrifter der brukerne får tilgang til Chrome via Windows Server-miljøer, for eksempel Citrix.

Ingen skjønte hvor feilen lå

Mange hundre tusen ansatte kunne plutselig ikke bruke Chrome for å få tilgang til internett lenger. IT-administratorer klødde seg i hodet og forstod lite av hva som foregikk. Ettersom mange bedrifter låser brukerne til én enkelt nettleser, var det mange ansatte som ikke fikk gjort jobben sin.

«Dette har hatt en stor innvirkning på alle våre Call Center-agenter som ikke har fått til å chatte med våre medlemmer. Vi har brukt en og en halv dag på å forsøke å løse dette», skriver en representant for selskapet Costco på Chromes feilrapporteringsside.

Annonse


Utallige lignende rapporter florerer på Chromes nettforum og på Reddit.

Det viser seg nå at feilen skyldtes et Chrome-eksperiment, nærmere bestemt «WebContents Occlusion». Ifølge Google er dette en eksperimentell Chrome-funksjon som sørger for å legge faner i dvale når brukere flytter andre appvinduer på toppen av Chrome. Tanken med funksjonen er å redusere Chromes ressursbruk når den ikke brukes aktivt. Hittil har funksjonen vært under testing i Chrome Canary og Chrome Beta gjennom flere måneder i 2019.

Rullet ut endring til stabil Chrome-utgave

Men denne uken bestemte Google seg for å utvide testingen. De valgte å teste funksjonen i den stabile utgaven av Chrome. Det gikk altså ikke helt etter planen.

«Eksperimentet har vært i beta i ca 5 måneder. Det ble skrudd på for den stabile versjonen via et eksperiment som ble lansert til Chrome tirsdag morgen», forklarer Chrome-ingeniør David Bienvenu.

Google-teamet har nå dyttet ut en ny konfigurasjonsfil for nettleseren til alle Chrome-brukere. Den eksperimentelle funksjonen er nå deaktivert.

Men Googles forklaring på hendelsen faller ikke i like god jord hos alle som ble berørt av feilen.

«Hvor mange titusenvis av dollar har denne feilen kostet alle? Dette begynner å se ut som en ganske stor feil fra Googles side», skriver en systemadministrator på Chrome-forumet.

Vurderer å kvitte seg med Chrome

For mange IT-administratorer ble tirsdagen og deler av onsdagen brukt på diagnostisere Chrome-feilen. Mange selskaper trodde at feilen lå hos dem, ikke hos Google.

«Vi har vært nøye med å rulle ut endringer på en kontrollert måte for å unngå denne typen scenarier og vi brukte storparten av gårsdagen på å finne ut om en intern endring hadde oppstått i miljøet vårt uten at vi hadde kjennskap til det. Vi innså ikke at en slik hendelse kunne oppstå i Chrome. Vi diskuterer allerede alternative løsninger – ingen av dem er fantastiske – men dette er uholdbart», skriver en annen.

Kilde:
ZDNet

Annonse