macbookpro16
Apples MacBook Pro 16 har taster som er noe enklere å rengjøre, tåler mer og taster noe dypere. De er også noe tykkere og er nærmest identiske med Magic Keyboard som selges som eksternt Bluetooth-tastatur.

Annonse


Nå har de avslørt hva Apple har gjort

iFixit skaffet et ferskt produkt og gjorde som de alltid gjør: åpnet den.

Brukte år på å gi opp noe som ikke funka for noen

Det er MacBook Pro 16 som står for tur nå, Apples ganske så stor-oppgraderte Pro-laptop med langt bedre Intel Core i9 CPU, en mer lyssterk skjerm, bedre lyd og ikke minst et nytt tastatur: Apple Magic Keyboard. Det er hva det handler om i dag.

Med andre ord er dette tastaturer som mange av dere har vært borti tidligere på en eldre MacBook, eller på en stasjonær Mac. Apple selger nemlig Magic Keyboard som eksterne, trådløse Bluetooth-tastatur som kan brukes på alle slags enheter.

Dette er tastene du har ventet på

Så Apple har altså gått tilbake i tid og funnet ut, etter mange år (de første MacBook Pro-modellene med de mislike tastene kom på markedet i 2015) med å prøve å overbevise kundene, om at de flate nye tastene er best fordi de gjør maskinene tynnere i tillegg til at de er behagelige og kjappe. Få var enige, spesielt etter gjentatte service-besøk.

Annonse


Så hvordan er de nye tastene som per nå kun finnes i de dyre 16-modellene? Jo, Apple bruker saksetaster som er nesten identiske med de man finner i Magic Keyboard og MacBook-er før Apple endret til det nye og mislikte tastaturdesignet i 2015.

De nye tastene går dypere (0,5 mm), er 0,2 mm tykkere og tåler mer, blant annet om man må ta av en eller flere for å reparere dem.

Det er ingen beskyttelses-membran rundt disse, noe som tyder på at Apple ser seg sikre på at de vil tåle smuss. Det har de nok vært sikre på tidligere også – vi håper de har rett denne gang.

Kilde:
iFixit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse