google_stadia-kontroller

Annonse


Slik er Google Stadias kompatibilitet med Xbox og PlayStation-kontrollere

Google har hatt atter en spørsmålsrunde angående strømmetjenesten for spill, Stadia. Her kommer det frem detaljer om hvordan tredjepartskontrollere vil støttes på plattformen.

Må bruke USB på mobil og PC

Som du muligens har fått med deg så er det fra lanseringstidspunkt mulig å spille på tre forskjellige måter: enten på TV, på mobil eller via Google Chrome-nettleseren, der du må være på versjon 75 eller nyere.

Det første man kan gjøre seg kjent med er at man kun kan bruke Googles egne Stadia-kontroller for å spille på TV gjennom Chromecast Ultra, ettersom prosessen fungerer over det trådløse nettet der originalt Google-tilbehør vil koble seg på Stadia-serverne. Dersom du ønsker å spille på Chrome eller på Pixel-telefonen din så er du altså avhengig av en USB-tilkobling på grunn av manglende Bluetooth.

Hjem-knapp fungerer ikke i noen tilfeller

For personer med PS4- og Xbox-kontrollere er det stort sett samme spilleregler: her er det mulighet for både USB- og Bluetooth på spilling i nettleser og på telefon. Under er en tabell med fullstendig oversikt:

Annonse


Lista viser også kompatibilitet med tastatur og mus samt Switch Pro-kontroller. I begge disse tilfellene kan du spille Stadia gjennom nettleseren både gjennom Bluetooth og USB-overføring.

Ting du bør være oppmerksom på er at hjemknappen ikke alltid har funksjonalitet slik du forventer.

  • Hjemknapp på Xbox Adaptive Controller støttes ikke på Android, Linux eller ChromeOS.
  • Hjemknapp for Xbox-kontrollere støttes ikke på Windows ettersom det kan åpne Windows Game bar.
  • Bluetooth fungerer ikke på Xbox-kontrollere på Linux.

Hvordan har du planlagt å spille Stadia – Stadia-kontroll eller tredjepart?

Kilde:
9To5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse