DJI Mavic Pro
DJI lanserer ny app neste år.

Annonse


Se hva du kan oppdage med mobilen din neste år

Verdens største droneprodusent, DJI, skal neste år lansere en app som lar deg overvåke droner som befinner seg i nærheten av deg.

Du får vite det meste

Det betyr at dersom du har en smarttelefon, skal du kunne vite om noen flyr en drone over hodet ditt, eller i nærheten av deg.

Du skal kunne identifisere dronens unike ID-nummer, posisjon, høyde, fart og retning – alt dette takket være Wi-Fi Aware-protokollen.

Hvis tjenesten får de nødvendige godkjennelsene, vil appen lanseres i 2020.

Annonse


Innen 1 km

Ifølge DJI er formålet med teknologien å øke tryggheten, forbedre sikkerheten og bidra til «fred i sinnet».

Appen skal ifølge DJI kunne identifisere droner som befinner seg maksimalt 1 kilometer unna. Teknologien skal fungere med droner fra andre produsenter også, ikke bare DJIs egne droner.

Nøyaktig hvilke droner som er kompatible med teknologien, er foreløpig ikke kjent, men DJI hevder at alle «nyere» droner støttes.

Dronekspert: – Kommer til å bli hacket

Elrike Franke, i European Council on Foreign Relations, har forsket på droneindustriens innvirkning på samfunnet. Hun ønsker systemet velkommen, men tror ikke DJI-appen løser alle problemer knyttet til dronevirksomhet.

– Dette kommer til å være veldig nyttig mot «ufarlige» droner. Men det er ikke nok til å bekjempe folk med onde hensikter, fordi de vil være først ute med å hacke dette systemet, sier Franke ifølge BBC.

DJI sier at de foreløpig ikke har bestemt seg for om brukerne skal tvinges til å installere oppdateringen som aktiverer sporingsteknologien.

Hevder Gatwick-kaos kunne vært unngått

Mange husker hva som skjedde i desember i fjor, da Gatwick-flyplassen i England ble stengt etter at folk hadde observert en drone i det beskyttede luftrommet over flyplassen.

DJI mener denne situasjonen kunne blitt avklart langt raskere enn den ble, dersom den nye teknologien hadde vært tilgjengelig.

– Hvis Gatwick-personell hadde en smarttelefon med disse evnene i lomma, kunne de sett registreringsnummeret for dronen, sett flybanen og lokasjonen av dronepiloten, sier DJI.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse