Crew Dragon motortest
Crew Dragons motorer har nå gjennomgått vellykkede tester.

Annonse


Endelig lyktes det for denne Crew Dragon-testen

Det har vært noen travle uker for SpaceX. Denne uken sendte SpaceX opp en Falcon 9-rakett bestående av 60 Starlink-satellitter, og i forrige uke gjennomførte selskapet vellykkede tester av Crew Dragons fallskjermsystem.

Sistnevnte skal sørge for å frakte den fremtidig bemannede kapselen trygt ned på bakken etter endt oppdrag i rommet.

Endte med ekspolosjon i april

Crew Dragon skal frakte NASA-astronauter til Den internasjonale romstasjonen tidlig neste år, dersom alt går etter planen. Fallskjermtesten ble i så måte en viktig seier for selskapet, men Elon Musk har vært tydelig på at det fortsatt var nødvendig med flere motortester.

Og det er den en god grunn til. I april i år endte en motortest med eksplosjon, noe som førte til at Crew Dragon-kapselen ble totalskadd.

Annonse
Selskapet skyldte på en feil i en komponent som førte til at et flytende oksidasjonsmiddel lekket inn i helium-tuber. På grunn av det høye trykket i disse tubene oppstod det en eksplosjon.

Testet «rømningsplan»

Nå har selskapet gjort designendringer slik at slike lekkasjer ikke skal oppstå.

Under de nye statiske testene som ble gjennomført ved Cape Canaveral Air Force Station i Florida, gikk alt smertefritt. Alle de ni SuperDraco-motorene, som skal sørge for å akselerere Crew Dragon vekk fra raketten den fraktes med, ble skrudd på i ni sekunder. To av de 16 Draco-motorene ble også startet opp i et par sekunder av gangen.

SpaceX og NASA skal nå analysere resultatene fra testen. Hvis resultatene er tilfredsstillende skal SpaceX gjennomføre en ekte demonstrasjon av Crew Dragons avbrytningmekanismer i lufta.

Kilde:
NASA

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse