Google Stadia
Google Stadia går «live» 19. november.

Annonse


Disse funksjonene mangler Google Stadia til lansering

19. november lanseres Googles nye spillstrømmetjeneste, Stadia. Det blir altså dagen Google for alvor blir et spillselskap (i tillegg det alt det er andre Google er fra før).

Les også: Dette er Google Stadia-spillene – sjekk om nettet ditt er bra nok her

Ikke familiedeling

Men under en spørsmål- og svar-seanse på Reddit denne uken, kunne Google avsløre at ikke alle Stadia-funksjoner er tilgjengelig når tjenesten lanseres. Det gjelder blant annet achievements-systemet.

Ingen spill med Stream Connect, altså Stadias flerspilleropplevelse, vil være tilgjengelig til lansering. Google sier at de første spillene med Stream Connect lanseres «før 2020». Spill som støtter State Share og Crowd Play kommer neste år.

Annonse


Familiedeling, som vil la flere familiemedlemmer bruke samme abonnement, er heller ikke tilgjengelig 19. november. Den funksjonen kommer ikke før i 2020. Dermed er man nødt til å kjøpe flere eksemplarer av samme spill dersom man er flere i heimen som vil spille.

Kan ikke bruke din gamle ChromeCast Ultra

En annen viktig opplysning; hvis du hadde tenkt å utnytte din eksisterende ChromeCast Ultra for å bruke Stadia, må du vite at den ikke vil fungere med tjenesten. Dette er fordi den mangler den nødvendige fastvaren. Du må derfor bruke Chromecast Ultra-enheten som leveres sammen med Founder’s Edition. Andre Chromecast Ultra-enheter kommer til å få en oppdatering som muliggjør Stadia-spilling «kort tid etter lansering».

Du vil heller ikke kunne spille via din Android- eller iOS-enhet. Kun Pixel-telefoner støttes foreløpig.

iOS- og Android-enheter får imidlertid støtte neste år.

Google lover ukentlige oppdateringer til Stadia etter at tjenesten lanseres neste uke.

Kilde:
USgamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse