GIGA_Jan2017-1280x720
En Gigafactory som på bildet vil etterhvert plasseres i Berlin et sted, ifølge Tesla-sjefen.

Annonse


– Gigafactory 4 bygges i Berlin, og Model Y-produksjon vil markere starten

Med store produksjonsfabrikker i både USA og Kina er det nå Europa som står for tur. Både Reuters og CNBC melder at Tesla-sjefen Elon Musk annonserte under en prisutdeling i Tyskland at det kommende Gigafactory 4 blir plassert i “Berlin-området”.

Starter med Model Y

På Twitter gjorde han selv rede for hva dette innebærer: fabrikken skal stå for batteriproduksjon, drivlinje og biler, der de skal sparke i gang produksjonen med nye Model Y.

Vi har skrevet den nye bilen til Tesla der selskapet har fremskyndet produksjonen av denne, i tillegg til at den har blitt observert ganske mange ganger. Vi har også noe innsyn i den norske prisen som du kan lese her.

Berlin-fabrikken kommer som det fjerde store produksjonslokalet til Tesla. Fra før av har de en i Nevada, en i Buffalo og nå nylig en i Shanghai, Kina. Antakelig vil fabrikken i Berlin inkludere et ingeniør- og designsenter delvis takket være en investering selskapet gjorde da de kjøpte opp et tysk ingeniørselskap.

Annonse


Det er ventet at forsyningen av Tesla-biler i Europa vil forenkles kraftig når Berlin-fabrikken er klar til bilproduksjon.

Kilde:
Engadget