ps5-playstation-konsoll-gaming-spill
LetsGoDigital har laget 3D-bilder av hvordan de nylig oppdagede PlayStation-kassettene kan brukes.

Alle lurer på hva i alle dager denne PlayStation-kassetten gjør – kan dette konseptet være fasiten?

Forrige uke kunne det nederlandske nettstedet LetsGoDigital vise frem illustrasjonene på et patent Sony nylig har registrert på varemerket “PlayStation Cartridge”. Fra før er det bekreftet av Sony at deres neste konsoll vil ha en driver for Blu-Ray slik at det er svært usannsynlig at kassetten består av spill.

Styrkes av patentbeskrivelsen

Nå er LetsGoDigital igjen på ballen men et konsept som viser hvordan kassetten kan sees i sammenheng med neste generasjons spillkonsoll fra Sony.

Ifølge nettstedet kan det være snakk om kassetter som utvider lagringsplassen på PlayStation 5 i et ledd som blant annet gjør prisingen av konsollen mer fleksibel, der det kan bety en lavere inngangsbarriere for en konsoll uten altfor stor lagringsplass samt økning i ettertid ved behov.

Informasjonen bør så klart tas med en diger klype salt for nå, men troen på en slik løsning for kassetten virker mer sannsynlig når det settes i forbindelse med at Sony i det opprinnelige patentet refererte til enheten som “Configuration applied to/in device data recording and storage”.

En eventuell bærbar SSD vil komme i tillegg til SSD-en som vil være i konsollen fra start. Mark Cerny i PlayStation-ledelsen har bekreftet at den kommende konsollen vil være utstyrt med en spesialtilpasset SSD som tilbyr svært raske lastetider.

Hva tror du om kassettene, kan det være SSD-er?

Kilder:
LetsGoDigital
Wccftech