apple-card-goldman-sachs

Annonse


– Vi hører dere, skriver Goldman Sachs etter beskyldninger om kjønnsdiskriminering

Goldman Sachs ble i går offer for massiv kritikk da de ble beskyldt for å diskriminere basert på kjønn gjennom kredittgrensene på Apple Card. Blant annet var det danske David Heinemeier Hansson som uttrykte seg svært negativt overfor algoritmen som benyttes for å definere kredittgrensen til forskjellige kunder.

Tilbyr revurdering av kredittgrenser

Banken tok til Twitter for å forsvare sin praksis, der de understreket at selskapet aldri gjør kredittavgjørelser basert på kjønn eller andre faktorer som faller innunder en diskriminerende beskrivelse.

I en påfølgende Twitter-melding som kom litt senere utover natten så skriver Carey Halio i selskapet at Goldman Sachs ikke engang er innforstått med hvilket kjønn du er og hvorvidt du er gift eller ikke. Med det sagt så skriver han at banken vil revurdere kredittgrenser til de som mener at grensen deres ikke er i samsvar med det historikken deres skulle tilsi.

https://twitter.com/gsbanksupport/status/1194022629419704320

I uttalelsen kommer det også frem at algoritmene som er benyttet har blitt testet sammen med tredjeparter for å sørge for at slik diskriminering ikke skal oppstå. Samtidig tyder de på at de store sprikene i grenser skyldes at det er snakk om ekstrakort eller supplementære kort underordnet et hovedkort.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse