netflix-drm-samsung-roku-

Annonse


Nå vet vi hvorfor Netflix måtte droppe støtte på eldre Samsung-TV-er og Roku

Forrige uke måtte vi melde at utvalgte, eldre Samsung-TV-er mister Netflix-støtten. Dette er i tillegg til at støtten droppes på en rekke eldre Vizio- og Roku-enheter, uten at Netflix forklarte nøyaktig hvorfor det var slik annet enn “tekniske begrensninger”.

DRM-støtte utgår

Nå har de åpnet seg overfor Gizmodo, der de kan fortelle støtten er droppet som følge av DRM-endringer. Begrunnelsen gjelder i utgangspunktet spesifikt for Roku, men det er nærliggende å tro at det er prat om de samme begrensningene for Roku som for Samsung-og Vizio-enheter.

Det viser seg nemlig at Netflix har tatt i bruk Microsofts PlayReady-DRM siden 2010. Denne gjorde det lettere for selskapet å tilby strømmetjenesten på en haug TV-er og enheter samtidig som de kunne forsikre innholdskapere om at innholdet deres ikke ville bli piratkopiert.

De eldste enhetene som har hatt Windows Media DRM har så hele tiden stått overfor trusselen om å bli utelatt når Netflix hoppet over fra den gamle DRM-standarden. Enheter som ikke kan oppgradere til nyere PlayReady mister derfor Netflix-støtten, noe som settes i effekt fra og med 2. desember.

Annonse


Netflxi har hittil hverken bekreftet eller avkreftet om det samme gjelder for Samsung-TV-er.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse