facebookpay
Facebook Pay bløe lansert på Facebook og Messenger i kveld i USA.

Annonse


Facebook har lansert konkurrent til Apple Pay og Google Pay

Facebook har annonsert Pay, et betalingsrammeverk som vil kunne nyttes i Facebook, Messenger, WhatsApp og Instagram.

Messenger og Facebook først

Først ut er modermarkedet, USA, og med plattformene Facebook og Messenger-appene. Funksjonene er tilgjengelig fra i dag av.

Man vil kunne bruke Facebook Pay til å donere penger, handle mer innhold til spill, billetter, sende penger til venner og handle fra Pages og selskap som er å finne i Facebook Marketplace.

Det er usikkert når tjenesten lanseres i andre land, inkludert Norge, og det er ingen dato for Instagram og WhatsApp-støtte riktig enda.

Annonse


Har tilgang til et potensielt marked med 2,41 milliarder brukere i måneden

Takket være den gigantiske brukerbasen, kan dette bli en seriøs utfordrer til Apple Pay, spesielt for vennebetaling da denne fungerer på tvers av plattformer noe Apple Messages-integrasjon ikke gjør.

Rundt 250 millioner bruker i løpet av en periode på fire måneder Facebook i USA og Canada, og med 2,41 milliarder aktive brukere måneden globalt, er dette en potensiell endeløs gullgruve for Facebook om de klarer å holde på brukerne, en måte vil være å gjøre dem avhengig av en betalingsplattform som dette som fungerer på meldings-appen de allerede bruker på tvers av enheter.

Slik er grensesnittet på Android:

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse