android-meldinger-rcs

Annonse


Android-eier og sjalu for iMessage? Da må du vite om RCS-oppdateringen “alle” venter på

Det er mange områder Android dominerer markedet på, men teksting er ikke en av dem. Apples iMessage gjør teksting langt enklere enn det en gang var: det støtter gruppemeldinger og lesebekreftelser og du kan automatisk sende meldinger til andre iPhone-brukere over det trådløse internettet – ikke bare gjennom mobildata.

Hopper over til RCS

Google er i gang med å snu denne dynamikken på hodet. I disse tider driver de et samarbeid med amerikanske teleoperatører for å gjøre teksting på Android mer effektivt – og morsomt. Morsomt hvordan kan én tenke, men det er bare å spørre iPhone-brukere som synes det er gøy å sende avgårde de blå boblene.

Selskapet ser på det som en målsetting å gjøre teksting mer konsistent på tvers av Android-telefoner. For å oppnå dette så er det RCS-plattformen man skal hoppe over på, en annen type protokoll for sending og mottak av meldinger.

Google er på saken

Vi har opp gjennom årene skrevet om innføringen av en slik plattform på Android og at både Telenor og Telia har en finger hver i spillet, men hittil har det ikke vært utbredt på den måten man ønsker. Det er mye krøll i bildet, og der man har hatt Googles meldingapplikasjon installert så gjenstår behovet for at både telefonen og internettleverandøren tilbyr støtte for RCS.

Annonse


Her er andre saker vi har skrevet om RCS:

Nøyaktig når RCS-teksting blir tilgjengelig i større skala på Android-telefoner er for nå et dårlig besvart spørsmål dessverre. Teleoperatører i USA lanserer i hvert fall en felles meldingsplattform med støtte for Googles “Universal Profile” en gang i 2020, og selv da er det ventet at det blir rotete på grunn av manglende eller dårlig implementering fra internettilbydere.

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse