nvidia-geforce-gtc

Annonse


Analytiker hinter til juni for RTX 3080, og Ampere-arkitektur i mars

Nvidia skal være godt i gang med forberedelsene for sin neste generasjon med 7nm-grafikkort.

Teknologien skal være basert på Ampere-arkitektur og selskapet skal antakelig vise frem godsakene under neste års GTC-konferanse, Nvidias egne konferanse for grafikkteknologi. Konferansen vil finne sted i mars 2020, og kun måneder etter dette – i juni, er det ventet at de skal lansere RTX 3080.

Nvidia-sjefen tar det med ro

Nvidia-sjef og medgrunlegger, Jensen Huang, skal ifølge ryktene som verserer ikke være i stor hast med å introdusere den nye arkitekturen ettersom Turing gjør en solid jobb med å håndtere konkurransen fra AMD. Særlig RTX 2080 og 2080 Ti står ganske bra posisjonert, men AMD har på vei GPU-er med ray tracing til neste år. Internt i AMD omtales disse som “Nvidia Killer” noe som gjør konkurransen spennende i året som kommer.

Det er nå analytikeren Chris Caso i Raymond James som melder at annonseringen vil bli gjort under GTC-konferansen i mars. Annonseringen vil gjøres samtidig som Nvidia introduserer et nytt datasenter der det fokuseres på AI.

Annonse


Bedre ray-tracing

I de påfølgende månedene må man altså smøre på seg tålmodighet før Nvidia sannsynligvis under Computex 2020 vil annonsere GeForce RTX 3000-serie. Det ventes at de først vil vise frem de kraftigste kortene i den nye serien, før de gradvis lar Ampere-rekken ta over for Turing-kortene over de neste månedene.

Ampere-kortene regnes med å gi merkbart bedre ray tracing-effekter, høyere klokkehastigheter og lavere TDP sammenlignet med Turing-kortene vi finner i dag.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse