Photoshop iPad
Spyros Heniadis mener at Adobe kunne spart seg for Photoshop-lanseringen på iPad.

Annonse


Viser ingen nåde overfor Adobe: – Photoshop på iPad SUGER!

Photoshop for iPad har vært noe folk har ventet på i lang tid. Og endelig er appen lansert, til begeistring for noen, men også til frustrasjon for mange.

For til tross for at Adobe fikk høylytt jubel servert fra salen da de avduket iPad-versjonen av Photoshop under Adobe Max-konferansen forrige uke, har pipa fått en annen lyd nå. Appen får mildt sagt blandet mottakelse.

Og det er ikke helt uventet. For noen uker siden kunne vi skrive at flere nøkkelfunksjoner mangler i iPad-versjonen. For personer som testet appen før den ble lansert for offentligheten, har dette lenge vært en bekymring.

Fotograf: – Bedre om de aldri lanserte appen

På ulike forumer og i videoer blir Photoshop på iPad slaktet av enkelte, og kalt «skuffende» av andre.

Annonse


Fotografen Spyros Heniadis legger ikke noe i mellom når han avgir sin dom over appen:

«Photoshop for iPad SUGER», er tittelen på anmeldelsen hans, som er publisert på YouTube.

– Adobe har ENDELIG lansert Photoshop til iPad. Men for å være ærlig hadde det vært bedre om de aldri gjorde det, sier Heniadis.

Mangler funksjoner som konkurrentene har

Kjernen i kritikken handler om funksjoner, og mangelen på dem. iPad-utgaven mangler flere funksjoner som skrivebordsutgaven har, blant annet filter, penn-verktøyet, tilpassede malekoster, vektor-tegning, RAW-redigering og lag-stiler, for å nevne noe.

Men den mangler også flere funksjoner som konkurrentene, for eksempel Procreate og Affinity Suite, har. Sistnevnte tjenester har den siste tiden seilet opp som reelle, gode alternativer til Adobe-programvaren. Ikke trenger man å betale en månedlig sum heller.

Affinity
Affinity har blitt et populært valg på iPad.

Skulle kanskje aldri kalt det «ekte» Photoshop?

Mye av problemet kan nok også tilskrives Adobes markedsføringsstrategi. Selskapet har hele tiden referert til iPad-utgaven som «ekte Photoshop». Appen er tross alt bygget på samme kode som skrivebordsutgaven. I tillegg kan man sømløst flytte arbeidet sitt mellom enhetene, noe som legger til rette for en forbedret arbeidsflyt.

Men selv produktsjefen i Adobe, Scott Belsky, har i det siste tatt selvkritikk for hvordan Photoshop på iPad har blitt kommunisert til brukerne.

Belsky innrømmer at Adobe ikke understreket godt nok at iPad-versjonen hadde klare mangler sammenlignet med skrivebordsversjonen.

Dagen etter at appen ble lansert, og de første anmeldelsene begynte å tikke inn i App Store, tok Belsky til Twitter for å uttrykke sin skuffelse over mottakelsen.

Lover agressiv oppdateringsfrekvens

Til Adobes forsvar har selskapet lovt at de vil lansere hyppige oppdateringer til iPad-appen (månedlig). Man trenger derfor ikke å svartmale situasjonen mer enn nødvendig.

– Dette er bare begynnelsen, skriver Adobe i et blogginnlegg.

Hvilke erfaringer har du gjort deg med Photoshop på iPad?

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse