Bill Gates Android
Bill Gates er ikke fornøyd med at han lot Google vinne smarttelefon-markedet med Android.

Annonse


Bill Gates: – Jeg var distrahert og rotet det til

Under New York Times’ DealBook-konferanse onsdag, uttalte Bill Gates at Windows Mobile ville vært verdens dominerende mobiloperativsystem, hadde det ikke vært for det amerikanske justisdepartementets antitrust-etterforskning av selskapet.

– Ingen tvil

På 2000-tallet måtte Microsoft håndtere flere søksmål som omhandlet hvorvidt selskapet brukte Windows på en måte som bidro til svekket konkurranse i markedet.

– Det er ingen tvil om at antitrust-søksmålet var negativt for Microsoft. Hadde det ikke vært for den ville vi vært mer fokusert på å skape mobil-operativsystemet, slik at du istedet for å bruke Android i dag, ville brukt Windows Mobile, sa Gates, ifølge CNBC.

Men den alternative virkeligheten Gates foreslår, blir det trolig aldri noe av.

Annonse


– Åh, vi var så nære. Jeg var bare for distrahert. Jeg rotet det til på grunn av distraksjonen, sier Gates og sikter til drømmen om Windows Mobile, som til syvende og sist ble knust.

– Min største tabbe

Gates uttalelser er ikke helt overraskende. Tidligere i år sa samme mann at den største feilen han gjorde i Microsoft, var å ikke gjøre Windows Mobile til et verdensdominerende mobil-OS.

– Min største tabbe var at jeg ikke klarte å få Microsoft til å bli det Android er i dag. Vinneren tar alt. Hvis du har halvparten av alle appene, eller 90 prosent av alle appene, er ikke dommedagen langt unna. Det er rom for nøyaktig ett ikke-Apple-OS, og hva er det verdt? 400 milliarder dollar. Dette er penger som kunne vært flyttet fra Google til Microsoft, sa Gates.

Kilde:
CNBC

Annonse