facebook-video-ansiktgjenkjenning

Annonse


Facebook er modige som tester denne funksjonen – nå “revolusjonerer” de CAPTCHA

Facebook ser ut til å sakte bevege seg mot bruk av ansiktgjenkjenning på en helt ny måte. Jane Manchun Wong har kommet over kode som indikerer at man tester ansiktsgjenkjenning på mobilapplikasjonen til Facebook for å verifisere brukerens identitet.

– Pek hodet i forskjellige retninger

Visualiseringen under viser at Facebook gir instruksjoner for hvordan du bruker funksjonen: du peker hodet i forskjellige retninger, på samme måte vi har sett utvalgte smarttelefonprodusenter løse det på. Man tar en slags “video selfie” uten at det er behov for teknologi som True Depth eller lignende.

Kort tid etter har det sosiale mediet gitt en kommentar på saken, der de sier at det ikke dreier seg om ansiktsgjenkjenning, men at funksjonen som testes “oppdager bevegelse for å se at du er et levende menneske” og ikke en bot – av verifiseringsårsaker. Med andre ord fungerer det ifølge Facebook som en CAPTCHA av noe slags – i så fall en ny type som vi ikke har vært bort i før.

Engadget skriver at selskapet i praksis lagrer ansiktsdata, men at denne dataen ikke benyttes for ansiktsgjenkjenning. Ifølge Facebook vil ingen andre se videoen av ansiktet ditt, og den slettes etter 30 dager.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse