Facebook
Utviklere har hatt urettmessig tilgang til brukerdata.

Annonse


100 app-utviklere hadde tilgang til sensitive opplysninger om brukerne

Facebook har avslørt så mange som 100 tredjepartsutviklere har hatt urettmessig tilgang til informasjon om medlemmer i Facebook-grupper.

Les også: Ny skandale rulles opp – Facebook deler livet ditt med mobiloperatører

Gjorde endringer i fjor

Det til tross for endringene Facebook innførte i fjor, som en konsekvens av Cambridge Analytica-skandalen. Før CA-saken ble kjent hadde nemlig tredjepartsutviklere tilgang til både navn og profilbilder for medlemmer i grupper. I april i fjor gjorde Facebook endringer som skulle gjøre slutt på denne tilgangen.

For å gjøre dette innførte selskapet en endring som innebar at tredjepartsutviklere kun fikk tilgang til gruppenavnet og hvor mange brukere gruppen bestod av.

Annonse


Les også: Facebook i nok en personvern-skandale

Beholdt tilgangen

Men nå bekrefter selskapet at mange tredjepartsutviklere har beholdt tilgangen til både profilbilder, medlemsnavn og mer – i grupper.

Samtidig opplyser Facebook at de har fjernet tilgangen og tatt kontakt med de ca 100 utviklerne dette gjelder. Selskapet sier samtidig at de ikke har funnet bevis for at utviklere har misbrukt denne tilgangen.

– Selv om vi ikke har sett noen bevis på misbruk vil vi spørre dem om å slette alt av medlemsdata som de kan ha skaffet til veie, og vi vil foreta undersøkelser for å få bekreftet at det har blitt slettet, sier selskapet i en uttalelse.

Kilde:
Facebook
CNBC

Annonse