Microsoft Japan
Microsoft Japan med vellykket prøveprosjekt.

Annonse


Microsoft ga ansatte langhelg i hele august – produktiviteten økte med 40 prosent

Stadig flere selskaper eksperimenterer med firedagersuker for sine ansatte, og nå har Microsofts japanske avdeling gjort det samme.

Den japanske arbeidskulturen er kjent for å være tøff. Faktisk så tøff at landet har gitt dette problemet et eget navn, nemlig karoshi, som betyr «dødsfall etter overarbeid som følge av stressindusert sykdom eller depresjon».

Full lønn, men en dag mindre hver uke

I sommer satte selskapet i gang et prøveprosjekt kalt «Work Life Choice Challenge». Dette gikk ut på at kontorene stengte hver fredag i hele august, noe som for de ansatte betød en ekstra fridag hver uke.

Og resultatene var svært lovende. Til tross for at antall arbeidstimer gikk dramatisk ned, gikk produktiviteten dramatisk opp – hele 40 prosent -sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Microsoft.

Annonse


Positive resultater

I tillegg til færre arbeidstimer ble ansatte bedt om å kutte ned på tiden de bruker på møter og e-post-skriving. Ansatte ble oppfordret til å gjøre unna møter på under 30 minutter og de ble også oppfordret til å bruke nettbaserte meldingsapper i stedet for å avholde fysiske møter.

Mer enn 90 prosent av Microsofts 2 280 ansatte i Japan sier at de ble positivt påvirket av de nye tiltakene. Microsoft sparte også penger, blant annet på elektrisitet, som følge av den ekstra dagen med stengte kontorer.

Er du overrasket over resultatet?

Kilde:
The Guardian

Annonse