Smarttelefoner salg
Samsung og Huawei troner fortsatt øverst på lista over verdens største mobilprodusenter.

Annonse


Salget av smarttelefoner økte for første gang på to år

Salget av smarttelefoner har økt for første gang på to år. I løpet av tredje kvartal 2019 ble det levert 366.3 millioner enheter i verden.

Det er en økning på én prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Kongene på haugen

Samsung topper lista med 78.2 millioner leverte smarttelefoner under den ferskeste tremånedersperioden. For selskapets del er det en økning på åtte prosent sammenlignet med tredje kvartal 2018. Dermed har Samsung nå en markedsandel på 21.3 prosent (opp fra 20.1 prosent i fjor).

Huawei leverte 66.7 millioner enheter, noe som er en imponerende økning på 29 prosent. Ikke minst er det imponerende all den tid USA har innført betydelig sanksjoner mot selskapet.

Annonse


iPhone 11 kom for sent

Resten av mobilprodusentene, Apple inkludert, har derimot opplevd at salget har gått ned. Nå skal det riktignok sies at iPhone 11-serien ble lansert så sent i perioden at den ikke rakk å få noen særlig innvirkning på tallene for tredje kvartal. Apples tall er fortsatt sterkt påvirket av det svake salget av fjorårets iPhone-modeller.

Direktør i Strategy Analytics, Woody Oh, forventer at situasjonen stabiliserer seg for Apple snart.

– Vi tror Apple stabiliserer seg på grunn av lavere iPhone 11-priser og en sunnere etterspørsel på tvers av Asia og USA.

Apple leverte 45.6 millioner enheter i løpet av tredje kvartal i år.

Nedenfor har vi inkludert de estimerte leveringstallene fra tre ulike analyseselskaper. De operer med noe ulike tall, men det er stort sett konsensus.

Her er tallene fra Strategy Analytics:

Tall fra Canalys:

Tall fra Counterpoint Research:

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse