Google Chrome fane
En ny Chrome-endring forvirrer brukerne.

Annonse


Hvor har de gjort av «Gjenåpne den lukkede fanen»-valget?!?

Mens noen mennesker har maks én eller to faner i nettleseren oppe samtidig, sitter andre med så mange faner åpne at maskinen begynner å oppføre seg som om den sitter fast i sirup.

For sistnevnte (og for førstnevnte, for så vidt) mennesker skjer det fra tid til annen at en fane lukkes uten at det var intensjonen.

Heldigvis har Chrome en funksjon som lar deg gjenåpne nylig lukkede faner. Det er en funksjon som kan være en «life saver» for produktiviteten.

Er den borte?

Men har du i det siste oppdaget at «Gjenåpne den lukkede fanen»-valget er borte? Du er ikke alene dersom du har stusset over dette.

Annonse
Tilsynelatende har Google fjernet dette valget. Brukere har tatt til Reddit og andre nettbaserte forumer for å dele sin frustrasjon over dette.

Byttet plass

Men frykt ikke, funksjonen er fortsatt tilgjengelig.Den forsvant aldri i utgangspunktet, den bare byttet plass.

For mens du tidligere kunne få opp «Gjenåpne den lukkede fanen»-valget ved å høyreklikke på en allerede åpen fane i Chrome, får du nå fram funksjonen ved å høyreklikke på et tomt område ved siden av en åpen fane.

Enkel snarvei

Det mange ikke visste er at du også kan benytte deg av tastatursnarveien Ctrl+Shift+T på Windows, eller Command+Shift+T på Mac for å gjenåpne den sist lukkede fanen.

Endringen trådte i kraft med oppdateringen av Chrome 78. Merk at du ikke kan gjenåpne lukkede faner når du er i Inkognito-modus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse