Pixel-4-XL-1480x833

Annonse


Google har bevisst deaktivert denne etterspurte funksjonen i Pixel 4 – er det på grunn av Chromecast?

I rekken av funksjoner som enten bevisst eller ubevisst er utelatt fra årets Pixel-telefoner er mangel på muligheten til å speile innholdet fra telefonen gjennom USB-C.

Det argumenteres nemlig for at maskinvaren er mer enn kapabel til å utføre denne oppgaven, men Google skal med viten og vilje ha fjernet denne muligheten.

Les gjerne vår anmeldelse av Pixel 4 XL, der vi forklarer hvorfor telefonen ellers er en skuffelse.

Kan Chromecast være årsaken?

Slik funksjonalitet er vanlig hos de fleste mobilprodusenter og deres flaggskiptelefoner, så det er ikke rart at beslutningen om å deaktivere funksjonen anses som utspekulert fra Google sin side. Enda mer interessant er hva som spekuleres i å være grunnen til dette: Chromecast.

Annonse
Funksjonen skal ha uteblitt fra samtlige Pixel- og Nexus-modeller som har har hatt maskinvaren til å speile innhold, og ryktene har det til at Google har valgt å gjøre dette for å ikke svekke Chromecast sin posisjon. Det er uvisst hvordan Google forholder seg til dette når kundene etterhvert signaliserer at dette er en kritisk mangel, men en mulighet er at de introduserer det i forbindelse med Stadia-lanseringen senere denne måneden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse